Main menu

provost

 Ost & Vin

Osten får vinet att sjunga eller är det tvärtom? Hur som helst är ost och vin fantastiskt gott tillsammans- för det mesta. Under denna provning får vi lära oss något om de klassiska misstagen, serveringstips och förstås vilka kombinationer som är de absolut godaste.
Vi provar fyra viner med minst fem olika ostar och tillbehör.
Pris värdebevis: 450kr per person. Grupper:Gör en bokningsförfrågan för offert.

Snaps provning

Snapsprovning

Vårt eget kulturarv- värt att förvalta. Tillbakablickar i historien varvas med regelbundna djupdyk i brännvinsglasen. Vi pratar och provar olika kryddningar, jämför de nordiska ländernas smakmässiga skillnader och hur dessa bäst kombineras med mat i form av små smakbitar.
Pris:Gör en bokningsförfrågan för offert.

Mat & Vin

Mat & Vin

Att kombinera mat och vin kan ibland verka som rena trolleriet. Smaker förändras till det bättre eller motsatsen. Lär er styra trollspöet genom att känna hur smaker påverkar varandra på det vi äter och dricker. Vi provar fyra vitt skilda vinstilar med smakbitar motsvarande en förrätt till.
Pris:Gör en bokningsförfrågan för offert.

whiskey

Whisky

Whisky  tillverkas på flera håll i världen men Skottland är förstås det viktigaste landet. Provningen behandlar tillverkning, lagring, olika smaker, karaktärer och hur de kommer sig.  Vi provar fyra whisky under tiden som vi förklarar Skottlands storhet, jämför och smakar på skillnader med andra länder.
Pris:Gör en bokningsförfrågan för offert.

ölprovning

Öl

Prova och jämför fem olika stilar på öl. Lär oss hur tillverkning och råvaror gör skillnad från lätt till fyllig. Berör trenden med svenska mikrobryggerier som nu är hetare än någonsin. Hur står de sig i jämförelse med internationell öl? Kan man känna skillnad på den som är hantverksmässigt tillverkad och en industriell? Avsluta provningen med en passande mumsbit.
Pris: gör en bokningsförfrågan för offert.

provchocklad

Chokladprovning

Från böna och mjölkchoklad till mörkaste mörk, med betoning på 70%. Vi pratar om chokladens historia, hälsoaspekter, skillnader mellan ursprung, bönor och kvalitet. Smakar, tycker,känner och njuter. Chokladprovning kan kombineras med drycker. Vin, öl, starkvin- mellan 1-3 olika typer rekommenderas, anpassat efter gruppens önskemål. Lär oss några riktlinjer om choklad och dryck. Häftiga upplevelser och goda smaker garanteras.
Pris värdebevis (med drycker): 425kr per person. Grupper:hör av er för offert.

vinprovning

Vinprovning

Allmän vinprovning som berör ”lite om mycket” – ett tillskott för allmänbildningen. Vi provar fyra viner med skilda karaktärer och lär oss känna skillnad i kvalitet och ursprung. Berör också mat & dryck i kombination, serveringstips, trender i vinvärlden och förhoppningsvis finner just du din egen personliga vinstil!
 
Exklusiv vinprovning- Vinets kvalitet bestäms av växtplats, urval, hantverk och teknik. Gemensamt för vinerna är lång livslängd sedan kan mycket skilja dem åt, ett vin kan vara stort på många sätt. Provar fyra exklusiva viner, lär oss mer om bakgrunden, lagring och hantering. Avslutar med tilltugg som matchar drycken.  

Pris värdebevis allmän: 375kr, exklusiv 575kr per person. Grupper: Gör en bokningsförfrågan för offert. 

champagne

Champagne/Mousserande

Champagne är magiskt! Drycken som blev till genom ett misstag är idag mer populär än någonsin. Som fördrink, till mat eller när man ska fira något stort. Vi provar och jämför olika stilar av champagne. En intressant jämförelse kan också vara mellan mousserande vin och champagne där man märker hur mycket ursprunget påverkar den ädlaste drycken av dem alla!
Pris värdebevis: 499kr per person. Grupper:Gör en bokningsförfrågan för offert.

champagne

Lakritsprovning med vin

Lakrits är i historien känd som en av våra medicinalväxter och har många hälsoeffekter. Också är den användbar i matlagning och så häftigt tillsammans med dryck. Vi smakar allt från rot till många sorters söta, var och en typisk på ett speciellt sätt även med spännande smaksättningar. Dryck kan bytas ut mot alkoholfria alternativ.
Pris Grupper:Gör en bokningsförfrågan för offert.